שם בוטני: Persea gratissima
שמן אבוקדו הוא שמן עשיר בויטמינים וחומרים מזינים מצוינים עבור בריאות העור והגוף. שמן האבוקדו הוא מקור מצוין לחומצות שומן חד בלתי רוויות, ויטמינים ונוגדי חמצון, מה שהופך אותו לבחירה פופולרית עבור מוצרי קוסמטיקה, טיפוח שיער ואפילו בישול. בפוסט זה בבלוג, נחקור כיצד מיוצר שמן אבוקדו, מרכיביו היעילים והשימושים הרבים שלו.
כיצד מיוצר השמן
תהליך כבישה קרה הכולל טחינת פרי האבוקדו, דחיסה אשר מוציאה את השמן מהפרי, ולאחר מכן סינון השמן משאריות החומר. כבישה קרה נחשבת לדרך הטובה ביותר לשמר את רכיבי התזונה והטעם של השמן.
המרכיבים הפעילים של השמן
– חומצות שומן חד בלתי רוויות: נחשבות ל”שומנים בריאים”.
– ויטמין E: נוגד חמצון רב עוצמה המסייע בהגנה על התאים מפני נזקים הנגרמים על ידי רדיקלים חופשיים.
– פיטסטרולים: מפחיתים דלקת ומשפרים את בריאות הלב.
– עשיר בלציטין ומינרלים כמו אשלגן, ברזל, סידן וזרחן.
שימושים לשמן האבוקדו
- שמן בישול לבישול בחום גבוה או כחלופה בריאה לחמאה.
- רוטב לסלט בריא וטעים.
- שמן בסיס עבור תכשירים לעור או שיער יבש.
- מריחה על הקרקפת כדי להרגיע את העור וליצור גירוי אשר יקדם צמיחת שיער.
מרקם וצבע השמן
השמן בצבע ירוק ובעל מרקם מעט צמיגי.
היסטוריה
שמן אבוקדו שימש במשך מאות שנים ברפואה ובמטבח המסורתיים. מאמינים שמקורו של פרי האבוקדו עצמו במרכז אמריקה, והשמן שימש את תרבויות הילידים במשך אלפי שנים. האצטקים השתמשו בשמן אבוקדו לטיפול מקומי במצבי עור ופצעים, וגם צרכו את הפרי כמקור מזון. הם התייחסו לעץ האבוקדו כ”ahuacatl”, שפירושו אשך, בשל צורתו ותכונות האפרודיזיאק כביכול.
במאה ה-16 הביאו מגלי ארצות ספרדים את עץ האבוקדו לאירופה, שם הוא שימש בתחילה כצמח נוי. אך רק במאה ה-20 שמן האבוקדו זכה לפופולריות כשמן בישול במדינות המערב.
לסיכום, שמן אבוקדו הוא שמן רב תכליתי ומזין שניתן להשתמש בו למגוון מטרות. בין אם אתה מבשל, מעניק לחות לעור שלך או מטפח את השיער, שמן אבוקדו הוא בחירה מצוינת. עם היתרונות הבריאותיים הרבים שלו, אין זה פלא שהוא הפך למרכיב פופולרי הן בעולם הקולינריה והן בעולם הקוסמטיקה.
כותב המאמר הוא מוטי בלומנפלד, מייסד ומנהל של אור-המדבר, הבית של הרוקחות הטבעית. מומחה לארומתרפיה, צמחי מרפא ופתרונות טבעיים.
לקניית שמן אבוקדו לחצו כאן
המידע הכתוב באתר אינו מהווה עצה רפואית. חובה להיוועץ בבעל מקצוע מתאים לפני תחילת שימוש כלשהו במוצר.