שמן קצח - מה היתרונות שלו? - אור המדבר: רוקחות טבעית

שירות לקוחות : 054-7766343

diploma_white

100% אחריות! לא אהבתם? קבלו את כספכם בחזרה (החזרה עד 14 יום)

delivery-truck

משלוח חינם לנקודת חלוקה בקניה מעל 199 ₪

delivery-truck

משלוח חינם עד הבית בקניה מעל 299 ₪

delivery-truck

משלוח חינם לנקודת חלוקה בקניה מעל 199 ₪

delivery-truck

משלוח חינם עד הבית בקניה מעל 299 ₪

שירות לקוחות : 054-7766343

diploma_white

100% אחריות! לא אהבתם? קבלו את כספכם בחזרה (החזרה עד 14 יום)

 לחיפוש המוצר המבוקש, יש להקליד את שמו או תיאורו.

משלוח חינם לנקודת חלוקה בקניה מעל 199 ₪

משלוח חינם עד הבית בקניה מעל 299 ₪

100% אחריות! לא אהבתם? קבלו את כספכם בחזרה (החזרה עד 14 יום)

שירות לקוחות : 054-7766343

 לחיפוש המוצר המבוקש, יש להקליד את שמו או תיאורו.

שמן קצח – מה היתרונות שלו?

תעודת זהות של השמן קצח בכבישה קרה:
INCI (שם בין לאומי לרכיב קוסמטי): NIGELLA SATIVA (BLACK CUMIN) SEED OIL
שימושים עיקריים בקוסמטיקה: מקנה תחושה נעימה לעור, אנטי-דלקתי, נוגד חמצון
ערך קומדוגני: 2
התאמה לסוג עור: רוב סוגי העור
ערך ספוניפיקציה לפי סודה קאוסטית: 0.139
תרומה עיקרית לתכונות סבון: conditioning (לחות לעור ותחושה של עור רך ונעים)
חומצת שומן עיקרית: חומצה אולאית ולינולאית.
לשיער: מתאים מאוד לקרקפת ולשיער.

קצח משמש כצמח מרפא והשמן שלו מומלץ למאכל.
שימוש בשמן קצח למזון יכול להעלות את נוגדי החמצון בדם, עוזר בהורדת לחץ דם, עוזר בבקרה על
רמות הסוכר בדם (מתאים לסוכרת סוג 2), מוריד רמות כולסטרול, עוזר להילחם בסרטן  ותומך
במערכת החיסון.

 

יתרונות במוצרי הקוסמטיקה:
1. ישתלב טוב במוצרים לטיפול באקנה בגלל התכונות האנטי-דלקתיות ואנטי-מיקרוביאליות שלו.
2. ניסוי בחולדות הראה שהוא עוזר להקלה על פסוריאזיס (קישור מצורף).
3. הוא מכיל חומר פעיל בשם thymoquinone שמזרז איחוי פצעים.
4. טוב לבריאות השיער והקרקפת- מקטין נשירת שיער.
5. הקטנת קמטים וקמטוטים – בזכות תכולת הויטמינים והמינרלים שבו הוא תורם ללחות וגמישות
העור.

 

איך נשתמש?
א. ערבוב של שמן קצח יחד עם שמן קוקוס, חוחובה או שמן נשא אחר ומריחה על השיער כמסיכה.
ב. הוספה שלו לחמאת שיאה ושמנים אתריים ומריחה על אזור נגוע בפסוריאזיס.
ג. ניתן להעשיר קרמים בשמן קצח, הוא יכול להחליף את רוב השמנים הצמחיים במתכון ללא
השפעה על יציבות.
ד. בסבון נוסיף אותו כ supper fat כדי לא לפגוע בתכונותיו.

 

אזהרות:
עלול לגרום לגירויים בעור למי שאלרגי. לכן כדאי למרוח טיפה על העור כדי לבדוק.

לא לשימוש לנשים בהריון.

 

מאמר זה נכתב ע"י אשד חקלאי, נטורופת עם התמחות בצמחי מרפא, בעל תואר שני בכימיה ומהנדס פרמצבטיקה. מעביר הרצאות וסדנאות למעלה מעשור ועובד בתעשיית התמרוקים בשנים האחרונות. 

לקניית הספר של אשד חקלאי לחצו כאן

לקניית שמן קצח לחצו כאן

 

הרשום במאמר הוא לצורך העשרת הידע ואינו מחליף יעוץ עם בעל מקצוע מתאים.

מאמרים רלוונטים:

מיצוי קצח להורדת לחץ דם
A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials investigating the
effects of supplementation with Nigella sativa (black seed) on blood pressure – PubMed
(nih.gov)
קצח וסכרת סוג 2
Effects of Nigella Sativa on Type-2 Diabetes Mellitus: A Systematic Review – PubMed
(nih.gov)
השפעות קצח על העור
Dermatological effects of Nigella sativa – ScienceDirect
מגביר ייצור אנזימים נוגדי חמצון
Nigella sativa thymoquinone-rich fraction greatly improves plasma antioxidant capacity and
expression of antioxidant genes in hypercholesterolemic rats – PubMed (nih.gov)
פסוריאזיס
Effect of Topical Application of Black Seed Oil on Imiquimod-Induced Psoriasis-like Lesions in
the Thin Skin of Adult Male Albino Rats – PubMed (nih.gov)
איחוי פצעים
Nigella sativa and Its Active Compound, Thymoquinone, Accelerate Wound Healing in an In
Vivo Animal Model: A Comprehensive Review – PubMed (nih.gov)
נשירת שיער
FORMULATION AND FINDING OUT THE EFFICACY OF THE HERBAL HAIR OIL OVER SIMPLE
COCONUT OIL (PURIFIED) – A FORMULATION AND CLINICAL STUDY IN BANGLADESH |
INTERNATIONAL JOURNAL OF PHARMACEUTICAL SCIENCES AND RESEARCH (ijpsr.com)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    0
    סל הקניות שלך
    סל הקניות שלך ריקחזור לחנות
    Scroll to Top
    גלילה למעלה
    WhatsApp chat
    דילוג לתוכן