שמן זרעי דלעת - סגולות ואיכויות השמן - אור המדבר: רוקחות טבעית

שירות לקוחות : 054-7766343

diploma_white

100% אחריות! לא אהבתם? קבלו את כספכם בחזרה (החזרה עד 14 יום)

delivery-truck

משלוח חינם לנקודת חלוקה בקניה מעל 199 ₪

delivery-truck

משלוח חינם עד הבית בקניה מעל 299 ₪

delivery-truck

משלוח חינם לנקודת חלוקה בקניה מעל 199 ₪

delivery-truck

משלוח חינם עד הבית בקניה מעל 299 ₪

שירות לקוחות : 054-7766343

diploma_white

100% אחריות! לא אהבתם? קבלו את כספכם בחזרה (החזרה עד 14 יום)

 לחיפוש המוצר המבוקש, יש להקליד את שמו או תיאורו.

משלוח חינם לנקודת חלוקה בקניה מעל 199 ₪

משלוח חינם עד הבית בקניה מעל 299 ₪

100% אחריות! לא אהבתם? קבלו את כספכם בחזרה (החזרה עד 14 יום)

שירות לקוחות : 054-7766343

 לחיפוש המוצר המבוקש, יש להקליד את שמו או תיאורו.

שמן זרעי דלעת – סגולות ואיכויות השמן

תעודת זהות של השמן זרעי דלעת:
INCI (שם בין לאומי לרכיב קוסמטי): Cucurbita Pepo Seed Oil
שימושים עיקריים בקוסמטיקה: אנטי-אייג'ינג, נוגד חמצון, לחות.
ערך קומדוגני: 2
התאמה לסוג עור: כל סוגי העור
ערך ספוניפיקציה לפי סודה קאוסטית: 0.139
תרומה עיקרית לתכונות סבון: conditioning (לחות לעור ותחושה של עור רך ונעים)
חומצת שומן עיקרית: חומצה לינולאית (וגם חומצה אולאית)

יש מחקרים רבים על שמן זרעי דלעת למאכל, למשל לבריאות הלב ולחץ דם [1] , פרוסטטה [2] ובריאות הכבד [3]. שמן זרעי דלעת מכיל נוגדי חמצון , ויטמינים ממשפחת A, E וגם C, מינרלים כמו אבץ ברזל, מגנזיום ועוד. הרכיבים שבו טובים מאוד למריחה חיצונית כשמן נקי או כתוסף למוצרים לעור והשיער.

א. בזכות נוגדי החמצון שבו, השמן יכול ללכוד רדיקלים חופשיים. הרדיקלים החופשיים הם אלו שמגיבים עם מולקולות בגוף שלנו וגורמים לנזק. הם נוצרים גם מתהליכים טבעיים של הגוף וגם כתוצאה מהסביבה החיצונית. כך למשל בעור הרדיקלים נוצרים מחשיפה לשמש ומזהמים אחרים באוויר. לטווח הרחוק הם גורמים לפגיעה במבנה העור (למשל מזרזים פירוק קולגן) ובריאותו דבר שמאיץ את הזדקנות העור. היכולת של שמן דלעת ללכוד את הרדיקלים האלה הופכת אותו לשמן אנטי-אייג'ינג יעיל.

ב. שמן זרעי דלעת עשיר בחומצות שומן לינולאית (חומצה רב בלתי רוויה מסוג אומגה 6) , חומצת שומן אולאית (חד בלתי רוויה מסוג אומגה 9) וחומצת שומן פלמיטית (חומצת שומן רוויה- העיקרית בגוף האדם) [4] . חומצות השומן האלה עוזרות לעור לשמור על לחותו. לחות העור חשובה מאוד לתפקוד תקין של אנזימים שבו ומכאן לבריאות ומראה העור.

ג. יש לו יכולות אנטי-דלקתיות והוא עוזר בשיקום העור, הוא משמש לטיפול באקנה [5] אקזמה [6] ופצעים פתוחים [7]

ד. הוא מזין את עור הקרקפת והשיער (בזכות פיטוסטרולים שמצויים בו) ובכך מקטין נשירת שיער ועוזר לצמיחת שיער [8].

בזכות הרכיבים שבו, הוא שמן מצוין לשילוב במוצרי הטיפוח שלנו. הדרך הפשוטה ביותר היא למרוח שכבה דקה של שמן זרעי דלעת על עור נקי, כסרום ללחות. אפשר להוסיף שמנים צמחיים אחרים ושמנים אתרים. שמן זרעי דלעת יכול לשמש כמו שמן שקדים להסרת איפור וליכלוך שומני מהעור- שמים מעט על צמר גפן ומנקים את העור.
אפשר להשתמש בו כמו שהוא כמסיכה לשיער, (מומלץ להוסיף למסיכה מעט שמן אתרי רוזמרין).
לאלו מאיתנו שמכינים את המשחות והקרמים בבית שווה להוסיף אותו לכל המוצרים, במשחות הוא יכול להחליף באופן חופשי כל שמן צמחי אחר. למשל- במשחה לפצעים אפשר לשלב אותו עם מיצוי קלנדולה בשמן ועם שמן המפ, בקרם אנטי אייג'ינג הוא יכול להחליף שמן אבוקדו , שמן זית או שמן שקדים שמופיעים במתכון וכך משדרגים את המתכון.
בהרבה מתכונים לשמפו מוצק או מרכך מוצק לשיער משתמשים בשמן צמחי- אפשר להחליף את מה שבמתכון בשמן זרעי דלעת.

שמן זרעי דלעת הוא שמן שימושי מאוד למגוון מוצרים וכדאי שיהיה על מדף החומרים שלנו.

מאמר זה נכתב ע"י אשד חקלאי, נטורופת עם התמחות בצמחי מרפא, בעל תואר שני בכימיה ומהנדס פרמצבטיקה. מעביר הרצאות וסדנאות למעלה מעשור ועובד בתעשיית התמרוקים בשנים האחרונות. 

לקניית הספר של אשד חקלאי לחצו כאן

לקניית שמן זרעי דלעת לחצו כאן

 

 

הרשום במאמר הוא לצורך העשרת הידע ואינו מחליף יעוץ עם בעל מקצוע מתאים.

מאמרים:

https://www.researchgate.net/publication/51797043_Antihypertensive_and_Cardioprotective_Effects_of_Pumpkin_Seed_Oil
Effects of pumpkin seed oil and saw palmetto oil in Korean men with symptomatic benign prostatic hyperplasia – PubMed (nih.gov)
Replacement of Dietary Saturated Fat by PUFA-Rich Pumpkin Seed Oil Attenuates Non-Alcoholic Fatty Liver Disease and Atherosclerosis Development, with Additional Health Effects of Virgin over Refined Oil – PubMed (nih.gov)
Chemical and Nutritional Characterization of Seed Oil from Cucurbita maxima L. (var. Berrettina) Pumpkin – PMC (nih.gov)
(PDF) Facial Acne Therapy by Using Pumpkin Seed Oil with Its Physicochemical Properties (researchgate.net)
Efficacy of Pumpkin Ointment in Treatment of Chronic Hand Eczema: A Randomized, Active-Controlled, Double Blind Clinical Trial – PMC (nih.gov)
Oil from pumpkin (Cucurbita pepo L.) seeds: evaluation of its functional properties on wound healing in rats – PMC (nih.gov)
Pumpkin seed oil vs. minoxidil 5% topical foam for the treatment of female pattern hair loss: A randomized comparative trial – PubMed (nih.gov)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    0
    סל הקניות שלך
    סל הקניות שלך ריקחזור לחנות
    Scroll to Top
    גלילה למעלה
    WhatsApp chat
    דילוג לתוכן